dve vijuge i depresija

08/16/2017

Moja depresija je jačala, u jednom trenutku posle svađe, a po povratku iz Kladova, pod dejstvom alkohola, i dalje smo oboje pili, popila sam tablete, da bih okončala svoj život, više nisam mogla da izdržim sav taj bes, tu mržnju koju je osećao prema meni, a pomoć nisam potražila. Nisam više videla nikakav izlaz, nisam više umela da se borim sa svojom ljubavlju prema njemu, i njegovom mržnjom i besom prema meni, nisam mogla da zamislim da živim bez njega, nisam mogla da prihvatim da se naš brak ruši, da se uništava porodica. Kajem se što sam to uradila, to tek nije donelo ništa dobro.

U bolnici odbila sam da razgovaram sa neuropsihijatrom, jer sam sebe krivila za sve nedaće i raspad porodice. Nisam htela ništa da kažem da ga ne bih nehotice optužila za zlostavljanje, i da ga ne bih dovela u nezgodan položaj, jer ga je policija već ispitivala oko toga.

Po izlasku iz bolnice pokušala sam da razgovaram sa njim, ali su njegov bes i mržnja bili toliki ta mi je rekao da ga ja više ne interesujem, da ga ne interesuje moja sebičnost, i da mogu odmah da umrem, svejedno je. Nisam mogla da verujem šta govori, jer me je posećivao svaki dan u bolnici, mada je bio hladan i rezervisan.

Tada sam odlučila da oko sebe izgradim bedem, i da me više niko i ništa neće povrediti. Gradila sam ga mada u početku, sam reagovala na njegove ispade mržnje, a on je nastavio da se prema meni ponaša kao da sam stvar, kućni inventar. Jednom sam pokušala da mu ukažem da sam se promenila, i da razgovaramo o njegovom ponašanju prema porodici, izdrao se na mene. Tada sam počela ili da ćutim ili da odobravam sve što kaže. Nisam imala snage da se svađam i ubeđujem, niti da argumentovano ukazujem na njegove greške, jer ništa od toga nije prihvatao, čak i kada su činjenice ukazivale da greši, da radi pogrešno.

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds