2 vijuge i početak verbalne i emotivne prevare

08/16/2017

Do jubilarne dvadesete godine braka godina braka

Videći da je vrag odneo šalu, i da je zlo debelo umešalo prste, posle promena 2000. godine, odnosno februara 2001. Godine, uspela sam da suprugu pomognem da se sa pogona prebaci u Direkciju RBB-a. Nastupio je miran period za nas. Posle posla počeli smo da šetamo zajedno, on je kupovao za kuću, počeo je da brine o kući kao pravi domaćin, prestao je da pije. Bila sam srećna.

Želela sam drugo dete, više puta postavljala to pitanje, jedno vreme nismo pazili, a pošto nije pokazivao neku želju da odemo lekaru i da vidimo šta nije uredu, ja sam odustala, od pokušaja da zatrudnim. Kajem se što nisam bila upornija.

Počela su otpuštanja, krugovi i krugovi, otpuštanja viškovi. U mom preduzeću pravili su se spiskovi, ja sam se na sve načine trudila da se ne nađem na spisku. Počela sam sve više i više da radim, podržala sam čoveka koji je smenjen sa mesta Upravnika, protiv novopostavljenog Upravnika,  jer mi je obećao da će me zaposliti u stranoj kompaniji, kada bude prešao, za veću platu. Nisam znala da će to izazvati ljubomoru kod mog supruga. Sa tim čovekom nisam imala ništa, sem kolegijalnih odnosa. Nikada nisam ni pomislila na njega kao muškarca. Bila sam uvređena zbog njegove sumnje. Mislila sam da mu je jasno da su Danica i on čitav moj svet, i da njih dvoje volim najviše na svetu, jer oni su mi pružili u životu mnogo više radosti, nego svi ostali zajedno.

Gore pomenuti mladić, počeo je ponovo da dolazi kod nas, i on je sve češće navodno, odlazio kod njega. Počeo je ponovo da pije, 2005. ali sada samo pivo. Više puta kada je navodno bio kod njega, ćerka koja je tada bila srednjoškolka, videla ih je pripite u kafiću, kako plaćaju ture devojkama za susednim stolom. On je sve više pazio da ne ostanem trudna, umesto mene.

Ubrzo ga je taj mladić, tada nisam to primećivala, sada znam, uvukao u društvene mreže, kako na sajtovima za upoznavanje, tako i na drugim sajtovima na kojima su se pisale priče, istinite, poluistinite, neistinite, pod pseudonimom.

Dok je on odlazio sve češće kod tog mladića, ja sam počela da izlazim sa koleginicom sa posla, na korzo da bi joj pravila društvo dok šeta najmlađu ćerkicu. Bila mi je i potrebna žena, prijateljica sa kojom bi progovorila o ženskim problemima, jer nisam mogla to sa majkom , a sestru nisam imala. Nisam shvatila da sam joj bila paravan za švaleraciju, sa gore pomenutim Upravnikom.

Nešto mi je govorilo, da sve to što radimo nije dobro, da treba više vremena da provodim sa suprugom, da treba da utičem na njega da prestane da pije, tada je još imalo šanse. Instikt mi je govorio da treba da insistiram i dalje na zajedničkim šetnjama, da nađem načina da razdvojim taj opaki par, i da sačuvam svoj brak.

Mladić koji je dolazio kod mog muža postao je toliko drzak, toliko me je provocirao, ubedio mog supruga da sam lenja, nezadovoljna, da od njega hoću da napravim papučara, da se prenemažem, da sam zlo. Moj muž ga je stalno branio, opravdavao, govorio kako se ja ružno ponašam prema njemu, a ne on prema meni, da sam nevaspitana, tako da sam da sam tom mladiću u ljutnji i besu rekla: da Bog da, da te sustignu moje suze, i da se zbog greha i mešanja u tuđi brak i rasturanja porodice, živ raspadneš. Umro je od raka, 2008. Godine..

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar





Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds