posvećeno osobi dve vijuge

08/16/2017

Zabavljanje i prvih 5 godina braka

Upoznala svog sadašnjeg supruga, 09.07. Kako se veza, sa suprugom nastavljala, i kako je prelazila u ozbiljnu vezu, sve sam mu ispričala, ništa mu nisam sakrila vezano za moju prošlost.

Uglavnom smo bili sretni, retko smo se svađali, razumeli smo jedno drugo, podržavali, mada ponekad je umeo i da me verbalno povredi, grubim rečima, ali on ima svoje frustracije, nije na meni da pišem o tome. Pomenula sam samo kao razlog zašto sam praštala, i zašto sam ga i dalje volela. Voleli smo se. Nije bilo tajni među nama.

1985. godine, ostala sam trudna, venčali smo se. Dva studenta koje izdržavaju roditelji i studentski kredit. Da bi smo pohađali predavanja, ćerka je po dve nedelje bila u Bg, a onda nedelju ili dve u Zaječaru. Bila sam ljubomorna na koleginicu sa fakulteta, jer je preotela njegovu pažnju, i seksualno ga privukla. Živeli smo ja u podstanarskoj sobi, a on u studentskom domu. Preko dana bili smo u mojoj sobi, on je samo uveče odlazio da prespava u domu, a rano ujutru je dolazio. Jednog vikenda, dok sam još bila trudna sa Danicom, pošto mi nismo imali TV, kod nje gledali filmski maraton. Smestili smo se na trosed, i on se našao u sredini, nije mi ništa bilo u tom trenutku sumnjivo. Pošto ja ne volim horor filmove, više sam držala oči zatvorene, što me je u toku filma uspavalo. Kada sam se u nekom trenutku, probudila, grlio je desnom rukom, držala je glavu na njegovom ramenu, a on ju je milovao po grudima, onako kao slučajno, a ona se nije opirala, Kada su primetili da sam budna pravili su se kao da se ništa nije dogodilo. Tada sam mislila da sanjam, i da se ništa nije dogodilo. Porodila sam se u Zaječaru, da bi mi moji roditelji pomogli oko bebe. On je ostao u Beogradu, da nastavi studije.

Moja koleginica dolazila je svaki dan, ali moja pokojna gazdarica nije dozvoljavala da sami piju kafu, već je sedela zajedno sa njima. Više puta je i on vrlo brzo posle njenog odlaska izlazio iz stana. Druga koleginica me je telefonom obavestila o stalnim posetama, a gazdarica potvrdila česte njene posete.

Devet meseci nakon porođaja, vratila sam se i ja za Beograd da nastavim studije. Više puta je dok sam ja sedela za stolom i spremala ispite, masturbirao, zamišljajući moju koleginicu. Jednom prilikom dok joj pridržavao kaput, pred amnom uhvatio za zadnjicu.. Mnogo puta sam mu to prebacila, ali i oprostila. Jednom, verovatno zbog osećanja krivice, u Boru, priznao je da je hteo sex sa njom, i da je bio besan i ljut, jer je bio vezan samnom i Danicom, i jer smo ga mi sputavale, da krene u akciju. Te njegove reči duboko su mi se urezale u pamćenje..

Vrlo brzo nakon mog povratka, koleginica se naljutila na mene, i prestala da razgovara sa mnom, jer sam je pitala, gde se nalazi naša zajednička drugarica, koja mi je i javila za njene česte posete. Namera mi je bila, da ih obe pozovem na kafu, i da u prisustvu muža, svo troje da suočim, sa iznešenim optužbama. Ni jedna od njih više mi nije ušla u kuću, prestale su da mi se javljaju.

Njegov bes, i ljutnja išli su dotle, da je pljjuvao izgrickane semenke po tepihu, koji sam upravo usisala, namerno je pravio nered, razbacivao stvari, da bih ja čistila, a ne učila. Nije hteo Ćerku da uzvede u park, nije hteo da je pričuva dok sa išla po potpise na fakultet, već sam morala da je vodim sa sobom.  Toliko besa, ljutnje i poniženja je u tom periodu bilo da su morali da reaguju njegova sestra i pokojni zet, da bi se prosvestio.

Razmišljala sam i o razvodu, ali nisam mogla da dozvolim da dete raste bez oca, a i ja sam ga volela toliko sebično, da nisam mogla da zamislim da se odvojim od njega.

U vreme ispitnog roka vodila sam je kod mojih roditelja u Zaječar, da je oni čuvaju. Toliko sam smršala da sam imala jedva 39 kg, i samim tim nisam ga više privlačila. Nekada nisam mogla da iskontrolišem bes koji sam osećala u trenutku kada me neko svesno ponižava, ne poštuje moj rad, i gazi dostojanstvo.

O njegovim problemima i frustracijama ne želim da pišem, zašto je to bio opčinjen njome, zašto je bežao od nas,  jedino ću reći da za sve godine braka, postojao je problem da shvati da je stvorio svoju porodicu, o kojoj treba da brine.

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds