dve vijuge i bolest majke, licemerstvo

08/16/2017

Posle Uskrsa 2012. Godine moja svekrva je šlogirala, i došla da živi sa nama. Svojom ljubomorom, strahom od starosti, zavišću, doprinela je pogoršanju naših odnosa. Ponašala se pogotovu dok je bila nepokretna kao da sam ja kriva što je šlogirala, a ja sam tada uzela sve slobosdne dane da bih bila uz nju, da bih je presvukla oprala, i nikada se nikome nisam požalila, Dizala sam je i ako je bila 30kg teža od mene. Ona je prestala da jede, jela je na silu i svađu, tako da je smršala 15 kg. Njeno ružno ponašanje ispoljavalo se samo kada smo bile same, kada suprug dođe kući, sve se menja za 360 stepeni. Njena ćerka je htela da je smesti u dom ja sam se pobunila, i primila je kod sebee, iz najbolje namere, a ne da je maltretiram, kako mi se sada prebacuje, jer ona drhti od strah od mene.

Kad god bi mi trebali negde da pođemo, retko smo izlazili zajedno, sem na dve slave, bila je ljuta, što je ostavljamo, tako da i ono što joj ostavim da jede, ona ne samo da ga ne pojede, već neće ni u frižider da ga stavi. Sećam se da ceelo pečeno pile, koje sam spremila da ona jede, jer mi idemo na slavu, nije htela ni da ga jede, niti ga je stavila u frižider, tako da je završilo u smeću, jer se pokvarilo.

Pokušala sam da mu ukažem na ružno ponašanje, ali je ružno ponašanje pripisano meni. Trudili smo se da je podignemo iz invalidske  stolice, i da joj ne atrofiraju mišići dok sačeka red da ode na rehabilitaciju. Suprug ju je šetao po kući, a onda smo vežbali i silaženje niz stepenice, ubrzo je počela da se pomalo kreće. Vozili smo je na kontrolu u Zaječaar, i ostavljali u njenoj sobi dok ne završimo svu papirologiju, i ne podignemo lekove, odnosno terapiju koja joj je prepisana. Pokušala sam da mu ukažem i na to da svaki put kada se vratimo iz Zaječara ja nađem po nešto u kući, iglu u mom jastuku%

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds